Szeretnék egy könyvelőt, aki tudna segíteni. Köszönöm előre is!

Először is szeretnék egy könyvelőt, aki e-mail címet vagy telefonszámot tudna nekem adni. A kérdésem pedig a következő lenne most. Van egy webáruházam és áfa mentes vagyok (Webes ügysegéddel csináltam). Még nem adtam el semmit, most kezdtem. De van itt egy olyan, hogy fel kell tüntessem, hogy az ár tartalmazza-e az adót vagy nem tartalmazza. Angol a webshop, tehát most jelenleg az van bepipálva, hogy Tax included, tehát az ár tartalmazza az adót. Melyiket kell bepipálni? Így, hogy áfa mentes vagyok tehát áfa körön kívül és nem igénylek vissza áfát. Ezt nem igazán értem, hogy akkor most tartalmazza vagy nem tartalmazza? Köszönöm nagyon szépen előre is a választ! Szép napot kívánok!

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves András!
Véleményem szerint így jó, ahogy jelölte, mert a bruttó árak a fogyasztói árat jelentik, amennyit fizetni kell érte bárkinek.
Üdvözlettel
Lőrinc Judit

0 pont pont pont

Kedves András!

Mivel alanyi mentes, így nem számít fel áfát. Ebben az esetben a nettó ár a bruttó ár.Tehát az árai nem fogják tartalmazni az áfát.
Kérdés esetén keressen nyugodtan.

Haász Tímea
haasz.konyveles@gmail.com

1 pont pont pont

Eun velüli értékesítéshez megvkell nézni az áfa törvényt, mert az alanyi mentes is lehet áfa bevalló csak nem a 1965, hanem az eus bevallásban.

0 pont pont pont

Kedves András !

A tax included nem csak az áfára vonatkozik, mivel az Áfa angolul VAT. És akármilyen Áfa körben vagy azon kívül is vagyunk, az eladási ár tartalmazza a többi adót. Úgyhogy a pipa helyes. Viszont az Internetes kereskedelem adózás szempontjából több rejtett aktát tartalmaz, ezért javasolnék egy konzultációt a NAV ingyenesen hívható Call-centerével, telefonszám: 1819.

0 pont pont pont

Kedves András!
Az EU-n belüli és harmadik országba történő értékesítéskor havi áfa bevallásra kötelezett lesz, még akkor is, ha Ön alanyi mentes, a 1965-os bevalláson szerepeltetnie kell az értékesítéseit. Az EU-s értékesítéseket e mellett még a19A60-as bevallást is be kell adnia.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ