Lézergravírozás fára

Tisztelt Könyvelők!

Vállalkozást szeretnék indítani. Lézergravírozó géppel készítenék mintákat, feliratokat, fényképeket fa táblákra. Jelenleg sehol nem találok róla leírást vagy tájékoztatást pontosan milyen tevékenységi körrel lehetne ezt felvenni, illetve milyen végzettség kellene hozzá. Jelenleg kiadványszerkesztő és ipari formatervező végzettségem van, ami a termékek megtervezéséhez gondolom elég, de a kész termék lakkozása vagy méretre vágása megkívánja esetleg egy asztalos végzettség meglétét? Milyen perspektíváim lehetnek? Előre is köszönöm a válaszokat!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Krisztián!
Olyan ÖVTJ szám nincs, ahol külön szerepelne a gravírozás fára. A 952904-es ÖVTJ Gravírozás hozott anyagra nem a gyártás során: Ebbe a tételbe tartozik:
- a hozott anyagra (névtábla, irodai eligazító, kutyamedál, ajándéktárgy) helyben megvárható gravírozás
- a helyben megvárható nyomás közvetlenül műanyagra, üvegre, fémre, fára és kerámiára
- a gravírozás fényképről
A többi kimondottan műanyagra, kerámiára, üvegre, fémre vonatkozik, ezek: 222903, 231303, 231904, 256102, 256201
A következő linken letölthető, hogy mihez kell végzettség.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiG3smC7qHhAhWSp4sKHVSfBEIQFjAIegQICBAC&url=http%3A%2F%2Fwww.kormanyhivatal.hu%2Fdownload%2F3%2F6b%2F11000%2FKepesitesi_kovetelmenyeket_szabalyozo_jogszabalyok.pdf&usg=AOvVaw3I4Xn1uobt6I97PkrpMQRf
De erről pontos tájékoztatást a Kormányhivatalban tudnak adni, ott ellenőrzik ugyanis, hogy a tevékenység végzéséhez adott-e minden feltétel.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Kedves Eti!

Sajnos a hivatalban sem tudtak erre válaszolni és már mindenhol próbáltam. Persze gondolom ha ellenőrzést kapnék, mindenbe bele tudnának kötni, hogy miért is nincs meg amegfelelő végzettségem stb. Nyilván az senkit nem érdekelne, hogy sehol nem kapok "normális" tájékoztatást, mivel ez nem olyan konkrét dolog, mint például a villanyszerelés vagy hasonló szakmák.
A "gravírozás hozott anyagra" sem tér ki sehol arra, hogy milyen módszerrel történika gravírozás. Kézzel, géppel, marófejjel, lézerrel.

Köszönöm a válaszát.
Üdv.: Lukács Krisztián

0 pont pont pont

Kedves Krisztián!
Sajnos nálunk ilyen bonyolult a rendszer, de a besorolás az az EU szerinti normákat követi és a legtöbb esetben nem tudja követni a magyar viszonyokat. Egyet tehet, hogy mivel a besorolásokat a KSH végzi hivatalból, ezért megkeresi a KSH-t, hogy a tevékenységet leírva pontosan hova sorolnák be Önt. Ezt megteheti a https://kapcsolat.ksh.hu/ContactCenter/index.xhtml linken, ott regisztráció nélkül is indíthat ügyet magánember.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ