Külföldi állampolgár, külföldi lakcím

Az adóbevallást hogyan kell majd megtennem? 2015. évben április-október viszonylatban egyszerűsített foglalkoztatott voltam 1 magyarországi cégnél. Illetve június- december viszonylatban: megbízásos szerződésem volt egy cégnél, plusz decemberben fél hónapnyi megbízásos jogviszonyom volt 1 cégnél.

Köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt Katarina!
Önnek csak abban az esetben kell az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelmet bevallania, ha anapi keretösszeget (nem szakmunkánál a napi 4.830 forintot, szakmunkánál a napi 5.620 forintot).
Példa: 10 napra kapott 50.000 forintot és nem szakmunkát végzett.
A mentesített keretösszeg 10 napra 48.300,- forint. Vagyis szja bevallásba csak a 1.700 forintot kell szerepeltetni.

A megbízásos jogviszonynál, ha vontak belőle szja-t akkor azt be kell vallani. A megbízási díj önálló tevékenységből származó jövedelemnek számít, és az adóbevallás 7. sorában van a helye.
Bevétel (bruttó megbízási díj)
- költségek (számlagyűjtögetés esetén tételes költségek, amik a megbízással kapcsolatban Nálad kiadásként felmerültek, vagy ha ilyen nincs, akkor a bevétel 10 %-a mindenféle bizonylat nélkül beállítható költségnek)
= Adóköteles jövedelem

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ