vámeljárás - egyéni vállalkozó import Kínából

Tisztelt Könyvelők.hu!

Egyéni vállalkozóként rendelnék Kínából konyhai eszközöket, amelyeket online szeretnék értékesíteni. Úgy tudom, mivel ez kereskedelmi jellegű árubehozatal, vámeljárást kell kezdeményeznem, amelyhez VPID/ EORI számmal kell rendelkezni. A kérdésem az lenne, hogy egyéni vállalkozóként, ha jól értem a csomag mint cégtől magánszemélynek érkezne (kínai webshopon rendelek) ? Értéke szállítással együtt 150 euró alatt van. Ilyenkor mitől függ a vám kiszabása - mivel ha jól tudom, 150 euró alatt magánszemély részére érkező küldemény után egyébként csak áfá-t kell fizetni. Viszont a vámeljárás miatt akkor ez rám csak részben vonatkozik? Vagy egyáltalán nem?
Előre is köszönöm válaszukat.

Üdvözlettel:
Zsófia

0 pont pont pont

2 válasz

Egyéni vállalkozás kiváltasához és kötelezettségeihez keressen felet,en egy könyvelőt, mert rendszeres kereskedelmi tevékenységet csak valamilyen vállalkozási formában tud végezni.

0 pont pont pont

Kedves Zsófia!
Ha Ön egyéni vállalkozó, akkor nem magánszemélyként, hanem vállalkozóként rendel eladásra szánt termékeket.
Ennek adózási kérdéseit csak ebben jártas könyvelő segítségével tudja megoldani, így mindenképpen bízzon meg egy ebben jártas könyvelőt az Ön vállalkozásának könyvelésével és bevallásainak elkészítésével.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ