E-book értékesítés

Kedves Szakértők!

Szeretnék e-book írásával, illetve értékesítésével foglalkozni. Ezt a tevékenységet belföldi, illetve külföldi olvasók számára szeretném végezni.

Több lehetőséget megvizsgáltam, hogyan tudnám ezt a tevékenységet végezni. A "legkönnyebbnek" talán az tűnik, hogy létrehozok egy saját webáruházat, ahonnan a kiadványaim megvásárolhatóak lesznek.

Kérdésem az lenne, hogy a számlázás szempontjából van-e különbség a belföldi, illetve a külföldi vásárló között? Ha van, akkor mit kell másképpen csinálni egyiknél, illetve másiknál?
Ezen tevékenységgel kapcsolatosan mire kell különösen odafigyelnem?

Köszönettel: Jenei Péter

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Péter!
Mivel nem csak magyar vásárlói lesznek, szüksége lesz a közösségi adószám kiváltására (ez azonnal megoldható a NAV-hoz történő bejelentéssel). A számlázásnál az EU-s vásárlóknak a számlázó programnál meg kell adni, hogy nem belföldi vásárlók, illetve ha van, akkor a közösségi adószámukat is fel kell tüntetni. A közösségen belüli értékesítéseiről áfa bevallást kell beadnia akkor is, ha alanyi adómentes, illetve összesítő jelentést is kell beadnia.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ