Értékesítés külföldre (kínából) Dropshipping és KATA adózás

Üdv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy Dropshipping tevékenységet szeretnék folytatni. Ez azt jelenti, hogy Kínából a világ többi részére értékesítenék. Bele értve Eu-s országokat és 3. országba is. Katás szeretnék lenni és áfa körön kívül. Úgy hallottam szükségem lesz egy közösségi adószámra. Ennek mi lesz a szerepe ha én áfa körön kívül leszek? A termékek nem jönnek be Magyarországra eleve már a célországba érkeznek. Tehát kell e még utána fizetnem bármit is? Meg még egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom a NAV-nak igazolni, hogy nem haladom meg az évi 12 milliót? Köszönöm előre is a válaszokat és kérem ne olyan válaszok érkezzenek, hogy keressek fel egy könyvelőt. Meg fogom majd azt is tenni de ezeket most szeretném tudni előtte. Köszönöm szépen a korrekt választ előre is.

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt Kiss Ádám!

Figyelmébe ajánlom nav..gov.hu oldalon található információs füzeteket. A 17. füzet választ ad kérdéseinek egy részére. Kérésének ellenére mégis azt tanácsolnám keressen fel egy adótanácsadót, aki a kérdéseire korrekt, kielégítő választ tud adni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ