Adóvisszaigénylés

Ha a férjem igénybe veszi a 4 gyerekre az adót, de viszont én is dolgoztam, én is igénybe vehetem a visszatérítést vagy nekem már nem jár? Köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Rozália ! Feltételezem, hogy a családi adókedvezményre gondol. Ezt akár meg is oszthatják egymás között, amennyiben a férje jövedelme alapján nem tudja kihasználni a teljes összeget. 4 kedvezményezett eltartottra havi 880 000 Ft adóalapig vehető igénybe a kedvezmény, azaz havi 132 000 Ft az adókedvezmény igénybe vehető összege.

0 pont pont pont

Kedves Rozália! A kedvezményt vagy az egyik házastárs veheti igénybe vagy megosztva mindkettő.4 kedvezményezett eltartottra havi 880 000 Ft adóalapig vehető igénybe a kedvezmény, azaz havi 132 000 Ft az adókedvezmény igénybe vehető összege.

0 pont pont pont

Kedves Rozália!
A munkáltatójuknak nyilatkozhatnak úgy is, hogy megosztják egymás között a gyerekeket, mondjuk 2-re egyikőjük, a másik kettőre másikuk veszi igénybe a kedvezményt. Vagy az szja bevallás beadásakor, amit a férje nem tudott érvényesíteni, azt utólag Ön érvényesítheti az adóalapjának megfelelő mértékig, nem csak az szja-ból, hanem a levont járulékokból is. Amennyiben az elmúlt években nem vették így igénybe, és van befizetett szja és járulék Önnél, azt önrevízióval vissza lehet kérni. Mindkettőjük bevallásával meg kell tenni, mert szerepeltetni kell a másik házastárs adatait is a bevallásban, illetve azt hogy közösen érvényesítik a kedvezmény. Pontosabban csak önrevíziózni lehet a bevallást, majd a "túlfizetést" a 1917-es nyomtatványon lehet vissza kérni a korábbi évek esetén.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ