Helyesbítő számla - téves fizetési mód

Tisztel Hölgyem/Uram!

Számla kiállításakor tévesen tüntettem fel a fizetési módot (átutalás helyett készpenz). Minden más adat és a számlán szereplö tételek helyesek. Elektronikus számlaról van szó, melyet email-ben el is küldtem a vevőnek (cég). Ha jól tudom, a fizetési mód csak tájékoztató jellegű, nem kellene helyesbítenem a számlát emiatt, viszont a vevő ragaszkodik ehhez. Érdeklődnék, hogy helyesbítő számlával módosítható-e a fizetési mód, ha igen ezt hogyan kell megtennem, ha minden más stimmel. Tétel nélküli helyesbítő számlával? Vagy az eredeti számlán szereplő tételek negatív elöjellel, aztán pedig pozitívval?

Köszönöm

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!

Lehet helyesbítéssel módosítani a fizetési módot.

Üdvözlettel

V.András

0 pont pont pont

Kedves Tímea!

Való igaz, az Áfa trv. 169. §-a értelmében a számlának nem kötelező tartalmi eleme a fizetési mód megjelölése. Amennyiben a vevő ragaszkodik az adat javításához, készíthet egy számlával egy tekintet alá eső okiratot (Áfa trv. 170. §.) Ez akár word-ben is készíthető, lényeg hogy hivatkozzon a számlára és a módosítandó adatra és tartalmazza a helyes adatot. Ezt az okiratot a számla mellé téve együtt a 2 a helyes adatokat fogja tartalmazni.

Ez az előírás szerinti eljárás. Viszont talán egyszerűbb lenne a számlát stornózni és egy újat kiállítani a helyes adattartalommal (és természetesen mindkettőt megküldeni a vevőnek).

Üdvözlettel, Kulcsár Erzsébet

1 pont pont pont

Kedves Tímea!
Fontos a fizetési mód, mert a készpénzes számla azt jelenti, hogy készpénzben megkaptuk az ellenértékét. Itt mivel utalni fogják, ezért én is azt ajánlanám, hogy sztornózza a készpénzes számlát, és állítsa ki újra helyes fizetési móddal a számlát.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ