Adóbevallás: azt szeretném, hogy a NAV készítse el

Szeretném megkérdezni, mit kell tennem ahhoz, hogy a NAV csinálja meg az adóbevallásom. Csak egy munkahelyem volt a 2015-ös évben. Köszönöm.

1 pont pont pont

2 válasz

A magánszemélyeknek azon a nyomtatványon (15M30), amelyet munkáltatójuktól kapnak tavalyi jövedelmükről, egy „X” jelölésével február 1-jéig (2016. január 31-e vasárnapra esik) nyilatkozhatnak, hogy felkérik a NAV-ot a bevallás elkészítésére. Ha a magánszemélynek több munkáltatója is van, szabadon dönthet, melyiknél tesz nyilatkozatot. Más egyéb teendő nem lesz az szja-bevallással kapcsolatban.

1 pont pont pont

1553NY Az egyszerűsített adóbevallás az önadózásnak egy formája, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a magánszemély nyilatkozata alapján az állami adóhatóság elkészítse a személyre szabott személyi jövedelemadó bevallását.
A kitöltött, aláírt nyilatkozat postára adásának, illetve elektronikus úton történő beküldésének határideje: 2016. február 15.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ