KATA-AAM-Használt ingóság

Kedves fórumozók,

Az én kérdésem az lenne, hogy katás alanyi adómentes egyéni vállalkozóként, az éves 12 milliós kereten belül tudok-e számlát kiállítani használt ingóságokról? Az én esetemben mobiltelefonokról lenne szó. A beszerzés magánszemélyektől történne, így minden esetben szükséges a vételről adásvételi szerződés? Illetve, ha túllépném az éves keretet, van lehetőségem különbözeti áfásként folytatni katásként?
Válaszokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Csongor

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Csongor!
Az alanyi adómentesség keretein belül mindegy, hogy mi a vállalkozás profilja, 12 millió forintig nem kell az áfával foglalkoznia. Ha túllépi ezt az összeget, akkor be kell jelentkeznie egy változásbejelentőn az áfa körbe, itt be lehet jelölni, hogy a használt ingóságra a különbözeti áfát választja. A magánszemélytől mindig adásvételi szerződés alapján tud vásárolni. Az áfában ezért itt nem lesz különbözet, hiszen 0 áfával vásárol, vagyis az értékesítés során a különbözeti áfa az eladási ár 27%-a.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

1 pont pont pont
  • +1  Köszönöm szépen a segítséget!
    2019.08.14. Toró Csongor

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ