KATA-Áfa

Tisztelt szakértő!

Jelenleg KATA-s ev. vagyok és AAM.
Érdeklődni szeretnék, ha elérem az évi 12 milliós határt és maradok katás de áfássá válok, akkor igényelhetek-e vissza olyan termékekre, amiket áfa mentesen vásárolok egy másik EU-s országból? Illetve van egy másik EU-s ország ahonnan vásárolok, ők 21%-os számlát adnak, ott hogyan igényelhetek vissza?

Köszönettel,
Péter

0 pont pont pont

2 válasz

Áfa-mentes termékekre nem lehetséges visszaigényelni az Áfa-t. Az EU országaiban amennyiben Áfa-t is rátettek a termékre, akkor az adott országtól kell visszaigényelni az Áfa-t!

:)

0 pont pont pont

Kedves Péter,

plusz egy fontos dolgot viszont nem szabad elfelejteni. Amennyiben EU beszerzése van, s azt könyveiben elszámolja, függetlenül attól, hogy egyébként alanyi adómenetességet választott, az EU beszerzéseivel (esetleges értékesítéseivel) kapcsolatban egyrészt EU adószámot kell kiváltania, továbbá áfabevallási kötelezettsége is keletkezik! Amennyiben rendelkezik EU adószámmal, s ezt EU-s partnerének megadja, úgy az, áfa-mentesen fog Önnek számlázni.

Üdvözlettel:
Pataky Kitti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ