KATA-s Bt beltag és kültag

Tisztelt Szakértő!
Újonnan induló júliusban bejegyzett Bt, ami KATA adózási formát választaná, a kültag (egyéni vállalkozó, megfizeti a heti 40 óra után a járulékot) működik személyesen közre és vezető tisztségviselő is egyben. A beltagnak szintén van heti 40 órás munkaviszonya más cégnél.
Ebben az esetben a T201T bevalláson a kültagot kell bejelenteni kisadózónak és havi 25 e Ft fizetendő?
A beltagot is le kell jelenteni valahol, hogy van neki munkaviszonya máshol?
Megjelölné a törvényi hivatkozásokat.
Köszönettel: D. Judit

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Judit!
A beltag a közreműködésre kötelezett, tehát én őt jelenteném be kisadózónak. A kültagot is be lehet, de őt nem kötelező.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Tisztelt Filus Jánosné!
Köszönöm válaszát.
A beltag nem végez ebben a Bt-ben semmilyen tevékenységet, nem működik közre személyesen, nem ő az ügyvezető. A beltagnak máshol van 40 órás munkaviszonya.
A kültag szerepel vezető tisztségviselőként az alapító okiratban, ő működik személyesen közre, egyéni vállalkozóként 40 órás munkaviszonya. Ő jelenteném be mindenképpen.
A beltag még mindig kérdéses számomra?
Köszönettel: D. Judit

0 pont pont pont

Kedves Judit!
A beltag, ha semmilyen formában nem vesz részt a munkában, akkor társas vállalkozó heti 36 órás munkaviszony mellett jogcímen kell bejelenteni, de a korlátlan felelősség így is az övé, ha a cég vagyona nem elegendő a hitelezők kielégítéséhez.
Üdvözlettel:
Filus Jánosné

0 pont pont pont

Köszönöm szépen, kedves Filus Jánosné.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ