Airban

Katás vállalkozás, airban szállásfoglalás után az összeget szállásadónak bankon keresztül utalta, a jóváírt összegről a szállásadó a számlát a magánszemélynek kell hogy kiállítsa? Az Ifa beszedése pedig a szállásadó feladata?

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt Kérdező!

Az airban nem tudom mit takar de olyat,hogy Airbnb ismerek. Ott igen. A szállásadó a magánszemély felé számláz. A magánszemély az Airbnb oldalán fizet, ahol az oldal a saját jutaléka levonásával csökkentett összeget továbbutalja a magánszemélynek. Az erről szóló jutalékszámla az oldalról tölthető le. Az Airbnb-nél az IFA már benne van a foglalási díjban legtöbbször. De vannak helyiségek ahol a szállásadónak magának kell azt beszednie. Ezt a saját Airbnb oldalán Önnek ellenőriznie kell a következő módon:

"Hogyan ellenőrizheted szálláshelyed jogosultságát?
Ha beszedjük az adókat azon a területen, ahol a szálláshelyed található, a hirdetésed helyi jogszabályokat tartalmazó szakaszában megjelennek az idegenforgalmi adók:

Lépj a Hirdetések oldalra az airbnb.com webhelyen, és válassz ki egy hirdetést.
Kattints a Hirdetés kezelése lehetőségre.
Kattints a Helyi adók és jogszabályok lehetőségre.
Ha látod az idegenforgalmi adókról szóló szakaszt, keresd fel a foglalási oldalt, hogy ellenőrizd, hogy ott is megjelenik-e az idegenforgalmi adókat tartalmazó szakasz.
Ha az idegenforgalmi adókról szóló szakasz sem a Helyi jogszabályoknál, sem a foglalási oldaladon nem jelenik meg, akkor nem szedjük be és nem fizetjük meg automatikusan az adókat a nevedben az adott szálláshelyre vonatkozóan.

Hogyan ellenőrizheted, mennyi idegenforgalmi adót szedtünk be összesen?
A beszedett idegenforgalmi adók listáját a házigazdai fiókod tranzakciós előzmények oldalánakbruttó jövedelem szakaszában találod. Minden vendég nyugtája külön tételként tartalmazza az idegenforgalmi adókat."

Tisztelettel.
Valastyán Ilona
Contador Plusz Kft

1 pont pont pont

Köszönöm a korrekt választ!
"Airban"? elírtam? sajnálom...

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ