Nem regisztrált mérlegképes könyvelői tapasztalat

Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy megszerezhetem-e a regisztrációhoz szükséges 3 év szakmai tapasztalatot úgy, hogy a páromnak könyvelek (az ő foglalkoztatásában), aki KATÁ-s egyéni vállalkozó és a kereskedelemben dolgozik, nem könyvelőként? Ha erre van lehetőség, akkor neki kell majd igazolást kiállítania a tapasztalatomról, ha regisztráltatni szeretném magam?

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Aliz!
Bárhol megszerezheti a gyakorlatot, ahol könyvelőként van bejelentve. A regisztrációhoz szükség lesz a munkaköri leírására és a munkaszerződésére is. Az igazolást a munkáltatónak kell kiadnia, vagyis ebben az esetben az Ön párjának. A tapasztalatszerzéshez én mindenképpen ajánlanám, hogy vállaljon munkát egy könyvelőirodában, ahol többféle tevékenységű és vállalkozási formájú vállalkozás feladataiból szerezhet tapasztalatot. Egy egyéni vállalkozás nem nagy kihívás, a későbbiekben, ha ebben a szakmában szeretne dolgozni, akkor mindenképpen hasznos lenne a széles körű tapasztalat. ezt a szakmát igazából a gyakorlatban lehet megtanulni.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Nagyon szépen köszönöm a választ! Természetesen én is leginkább könyvelőirodában szeretnék tapasztalatot szerezni emellett.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ