Saját vállalkozás székhelye

Tulajdonomban lévő lakásomban engedélyt adok az albérlőnek, hogy a székhelye itt legyen. A tulajdonos szempontjából ez milyen hátránnyal járhat?
Köszönöm válaszát


0 pont pont pont

4 válasz

A tulajdonos szempontjából semmilyen hátránya nem keletkezik. Az esetleges tartozások a vállalkozásra vonatkoznak majd!

0 pont pont pont

Köszönöm, a válasz megnyugtató.

0 pont pont pont

Tisztelt kérdező!
Az lehet esetleg még kérdés, hogy a székhelyet ingyen adja-e bérbe. Ha van önök között - magánszemélyként írásos szerződés - abban lehet szerepeltetni. Ha sz így nincs leírva, akkor esetleg felmerül a külön bérleti díj kérdése. A hatóságok azt szokták megkérdezni, hogy milyen jogcímen van ott a székhely? (bérli, saját, ingyenes engedély? mindegy csak legyen róla írásos szerződés) Ha pedig bérleti díj fejében engedélyezi, akkor annak adóvonzata van még.
üdvözlettel
Lengyel Krisztina

0 pont pont pont

Eddig is fizettem az szja.-t és számlát is adtam az albérlőnek a bérleti díjról ,de egyéni vállalkozó lesz az albérlő és a székhelye is az albérletben lenne. ehhez szükséges az engedélyem, ami egy formanyomtatvány és ezt kell aláírnom,mint tulajdonosnak. Kérdésem:Az eddigi bérleti szerződést módosítanom kell.e ,bele kell írni,hogy székhely is itt lesz és külön kell feltüntetni a lakás bérleti díját és külön a székhely bérlet díját ??
Köszönöm válaszát

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ