Ideiglenes iparűzési adóból állandó jellegű

Tisztelt Fórumozók!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi a teendő, ha letelik a 180 nap a tevékenység megindításától építőiparban, nem a székhely településen.
Egy vidéki vállalkozó a főváros területén végez kivitelezői tevékenységet.
Kell-e bevallást készíteni az ideiglenes iparűzési adóról ha a tevékenység továbbra is fennáll a fővárosban? Illetve visszajár-e az ideiglenes iparűzési adóból származó befizetés egy része, ha az állandó jellegű iparűzési adóból származó befizetési kötelezettség kevesebb lesz?
Illetve lehet-e székhelyet, telephelyet létesíteni, ha nem egy címen folyik a munkavégzés, hanem több, eltérő helyen, de mind a főváros területén? Illetve már a megkezdés óta is más címen folyik a munkavégzés.

Köszönöm előre is a segítséget!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves kérdező!

Iparűzési adót ott kell csak fizetni, ahol a tényleges tevékenység is zajlik. Annyi telephelyet kell létesíteni, ahány helyen van munkavégzés! Ha a székhelyen nem volt bevétel, értelemszerűen ott nincs fizetendő adó.

1 pont pont pont

Még az előzőhöz kapcsolódóan szeretnék kérdezni. Az iparűzési adó alá történő bejelentkezés nyomtatvány IV részének 3. rovatában meg kell jelölni a tevékenység megkezdését. Az ideiglenes iparűzési adó esetében ez a nap a tényleges 1. nap vagy 31. nap amelynél már kötelező a bejelentkezés?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ