Adózási mód választása

Üdv,

adott egy meglévő kft., ami elsősorban konditermet üzemeltet. Van 4 bejelentett szemelyi edző, fix fizetéssel. Lehetőségem nyílt újabb szolgáltatás értékesítésére. És akkor a bökkenő, amiről a kérdés valójában szól:
A szolgáltatás értékesítése a személyi edzők feladata lenne, valamint egy másik kft. biztosítaná hozzá az eszközöket. Tehát az én kft.-mnek plusz bevétele keletkezik, amiből részesedést kellene fizetnem egyrészt a személyi edzőknek, másrészt a cégnek az ebből a szolgáltatásból termelt bevételből.
Tehát a kérdések:
- a bruttó bevételből kifizethetem a céget százalékos arányban a szerződéses megállapodás értelmében? így mindenki saját maga adózná le a bevételét, külön az én cégem, és külön az említett kft.?
- jól sejtem, hogy az éves osztalékkal járnék így a legjobban adózási szempontból?
- milyen formában tudok ebből a bevételből adni a személyi edzőknek? Értelemszerűen ez plusz munka nekik, így joggal várnak ezért plusz pénzt... viszont a munkabér megemelése anyagi csőd, de mindenképp jogilag helytálló, tisztességes megoldást keresnék. Csak ev.-ként tehetnének egyéb bevételre szert, vagy lehet valami köztes megoldás is?

Köszönettel,
Tamás

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Tamás!

Az edzőknek lehet prémiumot fizetni a túlmunkáért, csak meg kell állapodni velük, hogy miért mennyi jár. Ezt a munkabérrel együtt is lehet számfejteni havonta a végzett munka alapján. A másik cég számlát tud kiállítani Önnek, ami Önnek költség, csökkenti a nyereséget. Erről is kell egy megállapodás. Amennyiben az osztalékfizetésnek megvannak a feltételei, természetesen Ön úgy jár a legjobban.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ