Hol lehet panaszt tenni könyvelő ellen, ha rosszul végzi (végezte) a munkáját?

Üdvözlöm Önöket!

KATÁ-s vállalkozó vagyok, ugyan a NAV oldalán és a 1819-es telefonon azt mondták, nem kell könyvelő, mégis szereztem egyet. Többen ajánlották. Mérlegképes. Rosszul tettem.
Kezdetnek rosszul jelentett be, nem tájékoztatott a határidőkről és minden bevallásom hibásan adta be, nem küldte be a bejelentést a NAV felé. (Mindenre az volt a kifogása, hogy a NAV a hibás vagy én, mert nem mondtam neki valamit - de mondtam és minden papírt / számlát megkapott.)
Ezek egy részét már rendeztem az OEP-pel és a NAV-val, de még van folyamatban sajnos.

Nem szeretném, hogy mással is megcsinálja ugyanezt.

Köszönöm

0 pont pont pont

3 válasz

A legjobb, ha jelzi ezt a legtöbb fórumon...-sajnos manapság sok olyan könyvelő is van a piacon, akik nem értenek annyira a szakmához és képesek rossz bevallásokat beküldeni!

3 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Bejelentést tehet még a Könyvvizsgálói Kamaránál, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, hiszen ide tartoznak a regisztrál mérlegképes könyvelők. ugyfelszolgalat@pm.gov.hu
Üdvözlettel: Filus Jánosné

1 pont pont pont

Köszönöm szépen.

Mondjuk, kicsit lehiggadtam mára, mert ma a HIPA bevallás elcs.szését is sikerült rendeznem, de ettől független azt hiszem megírom a levelet a fenti e-mail címre.
Nyilvános fórumokra nem raknám ki a nevét, mivel nem szeretnék hitelrontás miatt polgári perbe keveredni.
És az biztos, hogy a városban minden adandó alkalommal elmondom a véleményem róla, ha kérdezik. Nagyon elkeserítő, hogy pont azért kerestem fel könyvelőt, mikor elindítottam a vállalkozást, mert ismerem magam és tudom, hogy a határidők meg a papírmunka nem az erősségem :(

Az az igazság, hogy én voltam nagyon naiv, amikor 100%-ig megbíztam benne. NAVnál viszont nagyon segítőkészek voltak, mind a kirendeltségen, mind a 1819-en. :)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ