Katás rosszul jelentkezett be

30 órában dolgozom, mellette katás lettem a könyvelő 5 évvel ezelőtt tévesen mellékállású katásként jelentett be. Most tudtam meg, hogy hibásan, hogyan lehet ezt a problémát javítani.

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves Mária!
Egy 19T101E jelű nyomtatványon be kell jelölnie, hogy főállású KATA-s és meg kell adnia a kezdő dátumot. Ennek beadásával együtt célszerű a keletkező KATA különbözetet is befizetnie a számlára, nehogy a létrejövő hiány miatt megszüntessék a KATA jogviszonyát.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Kedves Mária!
A 19T10E jelű nyomtatványon kell bejelölni, amennyiben főállású KATA-s vállalkozó.

0 pont pont pont

Üdv!
5 év, azaz 60 hónapnyi 25 000 forintos különbözet elég szép summa ( 1,5 mft + pótlékok ), ugyanakkor a folyószámlára 2019-ben fog felkerülni , így év végéig be tudja fizetni, tartozás miatt csak 2020.01.01-től zárnák ki a katából.
üdv
Schmidt Zoltán

0 pont pont pont

2 gyerek utáni családi adókedvezmény

0 pont pont pont

Üdv! Elnézést, de én úgy gondolom, hogy csak akkor minősül főfoglalkozású katásnak, ha nincs legalább heti 36 órás munkaviszonya, tehát szerintem jól jelentették be akkor, ha azóta sem érte el a munkaviszonya a heti 36 órát, akkor azóta is másodállásosnak minősül! lásd Kat tv. 2 § 8. pontja.

0 pont pont pont

Kedves Marietta!
Jól gondolja. Ha nincs heti 36 órás biztosítotti jogviszony, akkor főfoglalkozású KATA-s . (A kérdés paraméterei 30 órás jogviszony mellett mellékállásúként bejelentve.) Tehát a bejelentés rossz.

Üdvözlettel, Kulcsár Erzsébet

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ