követelés

Üdvözletem!

Van egy 12 millió forintos követelésem, ami végrehajtóáltal alátámasztottan behajthatatlan és egyéb jellegben is megfelel a behajthatatlan követelésnek.

Felmerült bennem a követelés értékesítése, de nem követelés kezelőnek, hanem olyan vállalkozásnak aki adóügyi megfontolásból adja a fejét követelés vásárlásra.

Ez ügyben próbálok általnosan tudakozni...

A két legfőbb kérdés:

Polgári peres a követelés így magánszemélyként szeretném értékesíteni a követelést, úgy hallottam, hogy nem egyszerű magánszemélyként cégnek követelést eladni, de nem lehetetlen. Ismeretlenek számomra a legutolsó adóügyi rendelkezések, így az első kérdés, hogy elvi szinten lehetséges-e magán személyként cégnek követelést értékesítenem?

A második kérdés, hogy a nyílvánvaló piaci árképzésen túl, mi lehet a követelés összegéhez képest kért vételár maximuma, amire még vevőt is releváns eséllyel lehet találni? Nyílván annyit ér, amennyit kifizetnek érte, én viszont sem mohó sem madár ne akarok lenni, reális árképzéshez viszont támpontok kellenek.

Válaszaikat előre is köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
Veleményem szerint az a legjobb, Ha felkeres egy adószakértőt, vagy egy könyvvizsgálót a téma bonyolultsága miatt

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ