Napi bejelentés

Jelenleg gyeden vagyok 1,5 éves kislányommal. Szeretnék dolgozni kozmetikában, ez hogyan lehetséges? A munkáltatómat erről kell értesítenem?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Cintia!

A MÁK honlapján elérhető tájékoztató szerint GYED folyósítása mellett a szülő korlátlan időtartamban végezhet munkát. A GYED folyósításában a munkábaállás nem okoz változást. A jelenlegi munkáltatójánál fizetés nélküli szabadságon van. Elvileg a leenő munkáltatót (kozmetika) kell tájékoztatnia, hogy GYED-ben részeaül, de alkalmi munkavállalásnál ennek nem igazán van jelentősége.

https://egbiztpenzbeli.tcs.allamkincstar.gov.hu/ell%C3%A1t%C3%A1sok/gyermekv%C3%A1llal%C3%A1s-t%C3%A1mogat%C3%A1sa/gyermekgondoz%C3%A1si-d%C3%ADj.html

Egyébként is az alkalmi foglalkoztatás nem keletkeztet biztosítotti jogviszonyt. Amennyiben a napi díjazás nem haladja meg a mentesített keretkössszeget, csak a kifizető napi 1000 Ft-os közterhe van adóként, Önnek nem kell foglalkoznia a megszerzett jövedelem SZJA bevallásban történő szerepeltetésével.

Üdvözlettel, Kulcsár Erzsébet

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ