KATA

Üdvözlet Mindenkinek!
Szeretném megtudni, hogy egy betéti társaság 2015. január 01-től választotta az alanyi mentességet, de időközben felmerült, hogy esetleg KATAba lépne. Lehetséges-e ezek után évközben is? Ha igen milyen teendői vannak? Köszönöm a választ előre is. AK

0 pont pont pont

5 válasz

Lehetséges év közben is belépni a KATA alá. Ez mindig a bejelentést követő hónap 1. napjától lép életbe, és legalább a beltagot be kell jelenteni KATA adózónak. A KATA adózás választását a 15T201t változásbejelentő adatlapon kell megtenni.

1 pont pont pont

Üdvözlöm! Van lehetősége Önnek év közben is választani a KATA-t. A 15T201T lapon kell lejelenteni, mint változás bejelentés. Arra kell figyelni, hogy mindig csak a következő hónap 1-jével lehet átlépni a KATA-ba, tehát minden hónap utolsó napjáig van lehetősége Önnek beküldeni a nav-hoz a változás bejelentést.

1 pont pont pont

KATA adózás év közben is választható, bejelentést követő hónap elsejétől. 15T201T nyomtatványt kell beadni.

1 pont pont pont

A korábbi hozzászólásoknak megfelelően én is csak megerősíteni tudom, hogy köv. hó. 1-el lehet a KATA-t választani, de abban javítani szeretnék, hogy nem feltétlenül a beltagot kell a KATA adózás alá bejelenteni, hanem az ügyvezetőt. Ez lehet a kültag is, ha ez külön jelezve van az alapítói okiratban. 1 főt mindenképpen jelenteni kell.

1 pont pont pont

Üdvözlöm!
Egyetértek az előző hozzászólásokkal, de kiegészíteném: az évközi KATA adózási mód választásánál oda kell figyelni arra, hogy időarányosan lehet a kedvezményes adózási módot alkalmazni. Amennyiben meghaladja a havi (átlagban) 500 e Ft bevételt az adóalany a KATA választása után, 40% adót pluszban be kell fizetnie.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ