Internetes kereskedés adózása - Külföldi telephelyről (Amazon FBA)

Üdv,
Teljes állás mellett szeretnék Amazonon értékesíteni saját terméket (ruhanemű). Az árun kívül nem sok költségem marad. A KATA-t ajánlotta több ismerősöm de a 25 000 forint kezdésnek soknak hangzik, főleg ha nem válik be és nincs bevétel.
Érdeklődnék, hogy a KATA-s megoldáson kívül mi lenne a legmegfelelőbb forma erre, egyáltalán mik a lehetőségeim, illetve már az első naptól ténylegesen foglalkoznom kell e számlákkal, könyveléssel, NAV-nál való valamilyen regisztrációval, vagy utólag is elszámolható az ebből jött bevétel?
Másik kérdésem, hogy a telephely Angliában lesz és külföldön értékesítik magát a terméket is, vagyis a kereskedés Magyarországon kívül zajlik le. Ez változtat e valamit az adózás vagy az egész menetén? - Számlát a termékről például az Amazon állítja ki és küldi a vevőnek.

Válaszukat előre is köszönöm.
Gergő

0 pont pont pont

3 válasz

Keressen fel egy könyvelőt, hogy az Önnek legjobban megfelelőt tudja kiválasztani.

0 pont pont pont

Akkor maguk minek vannak?? Konyvelok.hu oldalra jött az érdeklődő és kérdése volt

0 pont pont pont

Kedves Lala!

Ez a fórum a Könyvelők.hu-n regisztrált szakemberek részéről egy ingyenes szolgáltatás, vagyis szívesség!!! Ha valaki erre az ingyenes tanácsadásra kérdéssel jelentkezik, és ezt az oldalon regisztrált szakemberek valamelyike elolvassa, akkor eldönti, hogy van-e a saját, fizetős ügyfelei mellett ideje, energiája, kedve válaszolni a kérdésre, vagyis haljandó e a tudását ingyen a kérdező rendelkezésére bocsájtani. Ha valaki válaszol, akkor azt illik nagyon szépen megköszönni, mert sokszor komoly összegeket spórol meg az, aki megkapja az ingyenes választ. Jelen esetben a feltett kérdés egy olyan komplex kérdéskör, amit egy ilyen ingyenes fórumon korrekt módon senki nem fog tudni megválaszolni. Ezt csak konzultáció keretében lehet tételesen átbeszélni, ami nem 5 perc, de még csak nem is fél óra. Ezért jelen esetben valóban az a legjobb tanács, hogy a kérdező keressen fel egy szakembert, akivel átbeszélhetik a terveit, elképzeléseit, azt, hogy milyen vállalkozási és adózási forma felel meg leginkább az elképzeléseihez. Ha egy ilyen összetett kérdéskörre ingyenes fórumon akar választ kapni, saját magának fog komoly anyagi kárt okozni.
Ön pedig, kedves Lala, mielőtt ilyen stílusban ír egy ingyenes fórumra, kérem, gondolkodjon el azon, hogy Ön a tudását, szakmai tapasztalatát hányszor bocsájtotta mások rendelkezésére ingyenesen!

Üdvözlettel
Bodnár Ildikó

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ