Külföldi jövedelem e-szja bevallásban

Üdvözlöm!

Magánszemélyként teljes munkaidős állásom mellett megbízási szerződéssel online szövegírással foglalkozom. A cég Magyarországon devizakülföldinek, így a jövedelem külföldi jövedelemnek minősül. A jövedelem típusa: "nem önálló tevékenységből származó jövedelem". A jövedelem 10%-a automatikusan elszámolható költségként, 90%-a után kell megfizetni az SZJA-t.
A kérdésem az lenne, hogy ezt pontosan hogyan kell feltüntetnem az e-szja bevallásban? Melyik sor(ok)ban, és milyen összeggel/összegekkel?
Válaszát előre is köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Azt hiszem ugyan annál a cégnél írunk. Pont most tettem fel egy kérdést ezzel kapcsolatban én is.

"nem önálló tevékenységből származó jövedelem". A jövedelem 10%-a automatikusan elszámolható költségként, 90%-a után kell megfizetni az SZJA-t." - csak önellátó tevékenység esetében lehet alkalmazni a 10%-os költséghányadot, szerintem ez elír@s volt a tájékoztatójukban.

Engem az érdekelne, hogy milyen más egyéb közteher megfizetésére lennék köteles a megbízási díj után... Ugyanis nettó díjat fizetnek, nagy a gyanúm, hogy felmerül más közteherfizetési kötelezettség is. Ezt szeretném megtudni, mert ha nekem kell még számolgatnom is, nem éri meg az adminisztrációs többletmunka miatt.

Ha csak SZJA-t kellene fizetni és bevallani, akkor így nézne ki:
A megbízási díjad teljes összegét bírod az afóbevallás "önálló tevékenységből származó jövedelem" című sorba. Kiválasztod a 10%-os költséghányad alkalmazását. Automatikusan kiszámolja a program a megfizetendő SZJA-t. Tehát 100e Ft után 13500 Ft-ot. (100e x 90% x0. 15% = 13500 Ft.)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ