Cégen kívüli magánszemélynek juttatás

Üdvözlöm,
Az a kérdésem hogy ha X ezer forintot szeretnék cégen kívüli magánszemélynek kiutalni annak milyen adó vonzatai vannak? Illetve van - e bármiféle tiltás vagy megkötés erre vonatkozóan?
Köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Gábor!

Azért nem kapott eddig választ senkitől, mert a kérdése túl általános. Csak úgy nem lehet utalni senkinek. Valamilyen viszonyban kell állni vele, munkaviszony vagy megbízási jogviszonyt. Az utalni kívánt összegtől is függ ennek adó és járulékvonzata. Az oldal arra szolgál, hogy egy-egy kérdésben tanácsokat adjunk, de arra, hogy teljes bérszámfejtési szakmai oktatást tartsunk, sajnos nincs időnk. Ezt a tevékenységet önként, ingyenesen végezzük a meglehetősen sok munkánk mellett, ezért elnézést is kérek Öntől mindannyiunk nevében, hogy ilyen kérdésekre nem tudunk válaszolni. Ez már konkrét adótanácsadó kérdés, amire egy szakember személyesen, a részleteket ismerve minimum 5.000 Ft díjat számol fel, de az idő függvényében ez lehet sokkal több is. Kérjen tanácsot a könyvelőjétől, ha ez is benne foglaltatik a havi díjban, akkor ő ingyen fog tanácsot adni, persze ha nem, akkor ő is pénz fog kérni ezért.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ