Számlázás utólag

Sziasztok!

Jelenleg szüneteltetem az egyéni vállalkozásomat és mivel megszűnt a székhelyem, így más adóhatósághoz kerültek a papírjaim, ami azt eredményezte, hogy jelenleg az adószámom is változott a szüneteltetett időszakra. Számlázáshoz egy online számlázó rendszert használok, ami aktív még. Kérdésem, hogy utólag állíthatok ki számlát arra az időre amikor még aktív volt a vállalkozásom a régi adószámommal? A számlán szereplő összeget készpénzben fizették ki kb. két héttel ezelőtt, ami a bevételi pénztárbizonylat tömbbe is rögzítésre került, csak a számla kiállításáról feledkeztem meg a vállalkozás megszüntetése előtt.

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Dániel!

A teljesítés napja az a nap, amikor Ön a pénzt átvette. A hatályos jogszabályok szerint az átutalásos számlát a teljesítést követő 14 napon belül ki kell állítani, tehát még megteheti. A teljesítés dátuma az a nap, amikor a pénz átvette, a kiállítás dátuma értelemszerűen amikor kiállítja, a fizetési határidő pedig szintén az amikor a pénzt átvette.
Adószámának első 8 jegye nem változott, a 9. jegy az áfa kód, a 10-11 pedig az adóigazgatósági kód, ez változhatott. Tehát, amikori a teljesítés, az még a régi számra fog vonatkozni.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ