Ha egy eü-i bt-ben beltag vagyok, magánszemélyként hogyan kel könyvelnem?

Ha egy eü-i bt-ben én vagyok a beltag, viszont van egy internetes oldalam ahol a reklámokból kapott pénzt paypalra kapom, hogyan kell könyvelni, valamint ez legális-e (úgy értem nem kell vállalkozói vagy ilyesmi)?
Mehetek-e egy másik könyvelőhöz ezt könyvelni vagy ahhoz kell mennem aki a bt dolgait is könyveli?

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kinga!
A fenti kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mivel a feltett kérdés nem konkrét. Nem tudom milyen adózási formában működik a bt. valamint azt sem, hogy milyen egyéb biztosítási jogviszonya van, milyen formában vesz ki a bt-ből jövedelmet (osztalék, tagi jövedelem, kiva vagy tao szerint adózik stb.) Előbbiekre tekintettel részletinformációk hiányából a teljesség igénye nélkül válaszolok. A magánszemély több-féle jogcímen szerezhet jövedelmet ami az összevont adóalaphoz tartozik. Egyéni vállalkozóként, adószámos magánszemélyként, adószám nélkül. Amennyiben Ön bt. beltag, egyéni vállalkozó a bt. beltagság fennállása alatt nem lehet. A bt. is kaphat pénzt, (kérdés milyen jogcímen reklám?) viszont a bevételt célszerű elhatárolni az egészségügyi tevékenység bevételétől. Erről többet honlapomon olvashat, pont eü. vállalkozókkal foglalkozom zömében. Mehet másik könyvelőhöz, viszont a jelenlegi könyvelővel is együtt lehet dolgozni szerintem. Amennyiben magánszemélyként szerez jövedelmet, akkor azt az Szja bevallásában kell szerepeltetni.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Köszönöm a hasznos választ! Igazából én csak névlegesen vagyok a bt-Ben, családi vállalkozás, nem sok közöm van hozza.
Nekem elég annyi ha helyesen értettem, hogy a saját bevételem letudom másnál konyveltetni és nem függ össze a bt és a sajat internetes bevételem könyvelése?

0 pont pont pont

Kedves Kinga!
Le tudja könyveltetni, azonban célszerű a jogviszonyokat együtt látni. Ezek szerint akkor a bt-ben nem személyesen közreműködő tag? Így vállalt beltagságot. Én kültagságot javasolnék.
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ