W-8BEN kitöltése szoftverfejlesztőknek

Sziasztok!
W-8BEN nyomtatványt szeretnék kitölteni amerikai távmunkához, KATA-s egyéni vállalkozásom van, rendelkezem EU-s adószámmal. 2 dolog nem világos számomra.
- A "Foreign tax identifying number" részhez az EU-s adószámomat, sima adószámomat vagy az adóazaoosító jelemet kell beírni?
- A másik, hogy a Part II. 10-es résznél melyik paragrafusra kell hivatkoznom? Megtaláltam ezt a dokumentumot (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=97900049.MT), ez alapján talán a 13-as cikket mondanám, de nem vagyok benne biztos. köszönöm a segítséget

0 pont pont pont

1 válasz

Hello Ádám :)
A "Foreign tax identifying number" -be a vállalkozásod sima adószámát kell beírni kötőjel nélkül.
Ha magánszemélyként töltöd ki akkor az adóazonosítódat kell beírni.
Mi Kft-re vonatkozóan szoktuk kitölteni és nem paragrafusra hivatkozunk, ha nem a "Company that meets the owership and base erosion test" -et jelöljük.
Azonban a nyomtatvány folyamatosan változik és teljesen másképpen néz ki, ha nem cégekre vonatkozóan kell kitölteni.
Azt fontos lenne tudni, hogy ki állít ki számlát és hol fog a jövedelem adózni.
Ezek a cikkek ezt határozzák meg.
Én még nem találkoztam egy kollégával sem aki ezekre a kérdésekre tud válaszolni, mert ehhez egy amerikai szakember tudna csak érdemben hozzászólni. Úgy ahogy a magyar nyomtatványokat sem tudja egy amerikai könyvelő kitölteni :)
Sok szerencsét!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ