Bevételi pénztárbizonylat

Sziasztok!

A bevételi pénztárbizonylat egy zöld Nyugtából, egy fekete Bevételi pénztárbizonylatból és egy piros Bevételi pénztárbizonylatból áll. A zöld Nyugtát megkapja a befizető, de a fekete és a piros Bevételi pénztárbizonylatokkal mi lesz? A kettő közül melyiket kell a tömbben hagynom és melyiket téphetem ki abból a célból, hogy a készpénzes számlákhoz tűzzem őket? Szabad ilyet egyáltalán?

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Dániel!
A bevételi bizonylat első példányát mindig a vevő kapja, a másodikat teheti az Ön számlájához és a harmadik marad bent a tömbben.
Üdvözlettel:
Tóth Zsuzsanna

0 pont pont pont

Így igaz. A 3. példány beceneve ezért is tőpéldány. (marad a tömbben). Ne felejtse el a tömböt szigorú számadású nyomtatványként nyilvántartásba venni, és megőrízni elévülési időn belül.

0 pont pont pont

NEM értek egyet az előttem szólóval.
A bevételi bizonylat első piros példánya saját, ehhez tűzzük az eredeti számlát vagy más bizonylatot, rajta van a befizető eredeti aláírása, a második zöld példányt kapja a befizető ( elnevezése is NYUGTA), a harmadik fekete tőpéldány marad a tömbben. (Mindig a legalsó példány a tőpéldány, akárhány példányos is a bizonylat.)

2 pont pont pont

Kedves Dániel!

A Millefolium Stratégia Kft-nek van igaza, az Ön példánya a piros, a zöld (a nyugta) a vevőé, a fekete marad a tömbben, azt kitépni tilos.
A számlatömbből a vevőé az első példány, de a piros ott is a saját példányunk.
Az kezdő ügyfeleimnek mindig úgy tanítom: a pirosat odaadni tilos (Tilos a piros szabály), míg az utolsót kitépni tilos.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ