Rezsi költség

Cégünk bérbe venne egy két szobás lakást, melyet munkásszállásként üzemeltetne. Két munkavállalóját költöztetné oda, akik jogosultak a szálláshely igénybevételére (több, mint 60 km-re van az állandó lakásuk).
A rezsi költségeket kinek kell fizetnie? Cégünknek kell e állnia, vagy az ott elszállásolt munkavállalók fizetik ki? Ha az általuk használt közüzemi szolgáltatások díját is a cég fizeti, akkor az nem a munkavállalónak juttatott egyéb jövedelemként fog adózni?
Mivel munkásszállásként üzemeltetjük az ingatlant így minden felmerülő költés a cégé? Ezek elismert költségek a tao szempontjából?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
A fő kérdés, hogy kitől veszik bérbe az ingatlant. Magánszemélytől vagy cégtől? Amennyiben magánszemélytől akkor a cégnek kötelessége számfejteni.
Amennyiben a közüzemi órák átírásra kerülnek a cég nevére, akkor egyértelműen a cég költsége lesz.
Ha a közüzemi órák nem kerülnek a cég nevére, akkor a cégnél nem költség. Lehet a munkavállalóknak is juttatni de akkor az adóköteles természetesen.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ