Kaphat-e betegadókedvezményt akinek szklerózis multiplex betegsége van?

Üdvözlöm!
szeretném megtudni,hogy erre a betegségre van-e adókedvezmény,és ha igen akkor hová kell fordulni,milyen iratok kellenek hozzá.

0 pont pont pont

3 válasz

Ezt a háziorvos meg tudja mondani, hogy súlyos fogyatékosságnak számít-e ,ha igen neki vagy a szakorvosnak kell leigazolni,hogy hány éve van ez a betegség akkor ha öt éve van akkor visszamenöleg is vissza lehet igényelni önellenőrzéssel.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Igen jár, igazolást kell kérni a szakorvostól v. a körzeti orvostól. Az igazolást nem kell beküldeni a NAV-nak, de meg kell őrizni és egy esetleges ellenőrzésnél be kell mutatni. 5 évre visszamenőleg érvényesíthető a kedvezmény.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező

Szabóné Mónika tökéletesen összefoglalta, egy gondolattal egészíteném ki a kedvezmény jár, de a befizetett adó mértékéig lehet kedvezményeket érvényesíteni.
Ha Ön nem teljes órában ( napi 8 óra) és minimálbér arányos részére van bejelentve nem biztos, hogy befizetett annyi adót, hogy abból a teljes kedvezményt igénybe tudja venni.
Én azt javaslom, hogy a bevallás kitöltéséhez kérje szakember segítségét.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ