Hogy is van ez?

Kitöltöttem egy ajánlatkérő lapot itt a könyvelők.hu oldalon. Sok ajánlat érkezett 2.500 Ft tól 25.400 Ft ig. Nehéz a döntés. Segítenének?

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves László!

Mindenki más szempont szerint dönt, ha nekem tennék az ajánlatot akkor megnézném, hogy mit vállal az adott ajánlattevő, nem a legolcsóbbat,de nem is a legdrágábbat választanám. Én a személyes találkozóban is hiszek.
Üdvözlettel: Nagy Attiláné

0 pont pont pont

Kedves László

Valóban nagyon fontos, hogy mire kapott árajánlatot: tanácsadásra, könyvelésre?
Úgy gondolom mérlegelésnél szempont lenne nálam:

Milyen messze van a könyvelő tőlem.
Mettől-meddig áll rendelkezésre, felveszi-e a telefont, segítőkész-e. Amikor az ügyfél egy NAV levelet kap éppen elég ijesztő a levél ténye én nem szeretném ha közben lekezelnének, kioktatnának főleg az akinek engem kellene képviselnie.
Rendelkezik-e felelősségbiztosítással az ajánlattévő és mire! Aki azt mondja nem hibázik annak kb. ugyanannyira lehet hinni, mint aki azt mondja nem hazudik. Lássuk be akaratunkon kívül bele esünk kellemetlen helyzetekbe.

Elgondolnék azon, hogy szerintem mennyi a reális könyvelési ár és a körül választanék. 2.400.- nem sok, ha valaki ilyen összegért tudd vállalni:
-lehet, hogy nem Ő foglalkozik velem, hanem a 2-3 havonta cserélődő munkaerő
-lehet, hogy nem naprakész a tudása, interneten rákereshető 15-20.000.- a legolcsóbb továbbképzések ára
-lehet, hogy egyik feltétel sem igaz a fentiek közül azonban a mai árak mellett vajon hány 2.400.- -os ügyfelet kell elvállalnia , hogy egy háztartást fent tudjon tartani? Lesz ideje velem foglalkozni, nem lesz mindig fáradt?

Én ezek alapján a szempontok alapján (is) döntenék.

0 pont pont pont

Nekem könyvelői oldalról az a tapasztalatom, hogy az oldalon megadott adatokból nagyon nehéz a valódi munkaigényt megbecsülni.
Havi 2500 Ft körül egy fő bérszámfejtése van egy 5-10 fő közötti cégnél. Ha valaki a teljes könyvelési munkát elvállalta ennyiért, az vagy elírta, vagy úgyis közli Önnel személyes találkozásnál, miért sokkal több.
A reális ár valahol az éves bevétel 1 ezreléke /hó (+Áfa) körül van, de nagy a szórás: a vállalkozás jellege, a vállalkozó igényei és az ebből adódó könyvelési munka miatt ez a felétől akár a duplájáig terjedhet. (Budapesti árakból kiindulva.)
Az sem mindegy, hogy a könyvelő egyben gazdasági tanácsadó is, amikor szinte naponta megkérdezik ügyekben (szerződéskötés, számlázás, pályázat, munkaügy, bankolás, stb) vagy csak havonta egyszer veszi kézbe az anyagot (esetleg a változó alkalmazottak), lekönyvelik , évet zárnak, "osztjónapot". Az sem mindegy, mennyire van előkészítve az átadott anyag: sorba rendezve, pénztár vezetve, mellékletek rendben; vagy kap a könyvelő egy halom papírt s igazodjon el közötte (végleteket írok, vannak átmenetek is).
Az ajánlatok közül azokat keresse meg személyesen/telefonon, akik 1) arra ajánlkoztak, amire Ön kérte az ajánlatot; 2) érthető, hogy mit kínálnak és Önnek arra van szüksége; 3) az Ön által kifizethető összeg körül tettek ajánlatot.
Remélem, tudtam segíteni.

0 pont pont pont

Nagyon érdekes kérdés, amire hadd hozzak fel egy gyors példát: ha az ember szemüveget vásárol, akkor nagyjából 1500 és 150 000 Ft között vannak a lehetőségei. Ezek nem kiugró értékek, hanem a valóság: az egyszerű vényre kapható SZTK-keretes ára a legalacsonyabb és dizájnos keretbe foglalt, speciális szemhibákat is korrigáló, különleges élményt nyújtó szemüvegé a legmagasabb. Természetesen nem arról van szó, hogy az egyik 100-szor jobb, mint a másik, hanem arról, hogy más problémára kínál megoldást.
DE!
Az árkülönbség egy elvárási szintet is tükröz, amely általában nincs benne az ajánlatokban, nem szerepel a vényen és nem hirdetik meg a szakemberek. Ez a szintkülönbség a társadalmi szokásainkból adódik, természetesnek kell tekinteni. Arról van szó, hogy a magasabb árú terméknél ugyan arra a szolgáltatásra vonatkoztatva magasabb minőségi elvárásaink vannak, míg az alacsony árúnál alacsonyabbak. A szemüveges példánál maradva: ha az SZTK-szemüveghez egy ajándék bőrtokot kérek az optikustól, akkor furcsán fog rám nézni. Jogosan, mert miért járna nekem ajándék, amikor valószínűleg én vagyok a legrosszabb vevője, és részben miattam túlórázik naponta a munkahelyén. Nekem akkor legyenek elvárásaim, ha fair módon kiveszem a részem az üzletből.
Visszatérve a könyvelőkre: ha a havi 2500-as ajánlatot választom, akkor utána nekem gátlásom lenne felhívni telefonon minden hónapban, hogy ugyan adjon már tanácsot, hogy hogyan kéne intézni ezt vagy azt. Mert tudom, hogy a tanácsainak a rezsióradíja 5000 Ft, aminél valószínűleg többet is megérdemelne, de a hazai viszonyok között általában ennyit mer felszámolni egy szakember, ha nem akarja, hogy „túldrágának” bélyegezzék.
És a konkrét tanácsom: én átgondolnám, hogy mennyit fogom igénybe venni a szolgáltatásokat és ezt követően a legszimpibb ajánlattevőknek ezt őszintén elmondanám, majd pedig visszakérdeznék, hogy ez szerintük is rendben van-e így. Ha pedig senki nem értett félre semmit, akkor valóban ki tudom választani a számomra leginkább megfelelő szolgáltatást.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ