Közös megegyezéssel történő felmondás után táppénzigény

Kedves Kollégák!

Mi a teendő abban az esetben, ha próbaidő alatt közös megegyezéssel megszüntetik a munkaviszonyt a felek, a megállapodást mindketten aláírják. Majd másnap a munkavállaló bejelenti, hogy ő a megszűntés napjától táppénzen van, tehát az utolsó napra nem bért kell számfejteni neki, hanem betegszabadságot. Sajnos a munkavállaló fenyegetőzik, hogy így nem szüntethető meg a munkaviszonya, hiszen táppénzen van. De utólag ment el az orvoshoz és vetette magát betegállományba. Jogos az ő "követelése", hogy nem szüntethető meg a munkaviszonya? Van alapja a fenyegetőzésének? Mit kell tenni ilyen esetben, hogy jogilag helyesen járjunk el?

A válaszokat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Mivel még próbaidőről beszélünk, ebben az esetben bármelyik fél indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt. Az utolsó munkanapra betegszabadságot számfejtünk a dolgozónak. A betegszabadság prógaidő esetén nem kizáró ok a munkaviszony megszüntetésére.

1 pont pont pont

Kedves Krisztina !
Úgy tudom, hogy a munkaviszony megszűnésével együtt a táppénzre való jogosultság is megszűnik a szabályok szerint. Megszűnt már az, hogy táppénz alatt nem lehet megszüntetni a munkaviszonyt, így hiába fenyegetőzik. Az más kérdés, hogy az utolsó munkában töltött napon kell elszámolniuk egymással, így nem lehet betegszabadságon szerintem,hiszen aláírta a papírt, így ott volt. Ha dolgozott az utolsó napján akkor hiába megy el az orvoshoz másnap nem lehet betegszabadságon előtte való napon. Szerintem munkában töltött napnak kell venni és elszámolni vele.

0 pont pont pont

Kedves Fórumozók,

nem kell az utolsó napon elszámolni.
Vitás kérdések esetén mindenképpen kérje ki munkaügyi jogász, vagy ha van állandó ügyvédjük, akkor az ő véleményét! A könyvelőknek jogi kérdésekben nincs kompetenciájuk.

Álláspontom szerint a munkaviszony megszüntetésének ténye még a keresőképessége ideje alatt közlésre került, így a munkaviszony (ha közös megegyezés jogszerű volt) meg fog szűnni. A volt munkavállaló nem lesz jogosult táppénzre ezt követően.

Munka törvénykönyvéből:

43. Eljárás a munkaviszony megszüntetése (megszűnése) esetén
80. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszüntetésekor (megszűnésekor) munkakörét az előírt rendben köteles átadni és a munkáltatóval elszámolni. A munkakörátadás és az elszámolás feltételeit a munkáltató köteles biztosítani.

(2) * A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.

S.Edina

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ