KATA

Kedves Válaszadó! Jelenleg 50.000Ft járulékot fizetek, de babát tervezünk. Szeretnék érdeklődni, hogy szülés előtt mennyi idővel fizessek 75.000Ft-ot, hogy a magasabb "támogatást" kapjam? Köszönöm

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Gabriella!

Az ellátást úgy határozzák meg, hogy az ellátás megállapítását megelőző 3. hónap előtti 6 havi jövedelem átlaga. Tehát ez jelenleg úgy néz ki, hogy 9 hónap... Szerintem ezt a szabályt pont a gyermeket vállalók esetére találták ki, hogy ne legyen elegendő felemelni a fizetését (vagy 8 órára bejelenteni) akkor, amikor kiderül, hogy babát vár.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

1 pont pont pont

Köszönöm a gyors választ!

0 pont pont pont

Kedves Filus Jánosné!

"KATA"-s vállalkozásnál lehetőség van-e 75.000Ft-nál magasabb járulék befizetésére? (Babatervezés előtt; magasabb ellátás céljából) Tehát, ha pl. 100.000Ft-ot fizetnék be magam után havonta, akkor ez mutatkozna-e "valahol"? Köszönöm.

0 pont pont pont

Kedves Gabriella,

Főállású KATA-sként csak az 50.000 és a 75.000 Ft fizetése között választhat.
Azonban megpróbálhat elhelyezkedhetni valahol részmunkaidőben vagy olyan összegű megbízási szerződést kötni valakivel, ami után már biztosítottnak minősül és így járulékokat is vonnak belőle, stb. Ezeket a jövedelmeket mind figyelembe veszik majd az ellátás megállapításánál.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ