Kereskedni szeretnék, de nem tudom mire van szükség hozzá. Segítséget szeretnék kérni.

Üdv! A napokban azon tűnődtem, hogy hogyan szerezzek egy kis plusz bevételt munka mellett. Vagy akár indítsak vállalkozást. Adott egy külföldi oldal, ahonnan cipőt, ruhát és egyéb dolgokat tudnék olcsón vásárolni. Ahhoz hogy én ezeket eladjam, akár hirdessem facebookon, instagram oldalon, vagy akar egy webshopon, mik a feltételek? Milyen engedélyek szükségesek? Hogy adózzak? Dropshippingen is gondolkoztam, viszont elég nehéz lenne olyan partnert találni, aki az elején így belevágna a dologba.

0 pont pont pont

1 válasz

webes értékesitésre kellene vállalkozást inditania, a helyi önkormányzat tud ebben segíteni, hogy milyen engedélyek kellenek. Lehet elég csak bejelenteni a teaor számot, amilyen árut szeretne internetes kereskedelmi tevékenység keretén belül árusítani. Ehhez, amig nem tudja eredményes lesz-e a tevékenység, érdemes egyéni vállalkozást inditani, mert az nem kerül pénzbe és ha nem jött be, akkor megszünteti.
Az egyéni vállalkozás adózásának kiválasztásához ajánlatos egy könyvelővel beszélni, és vele elindittatni az webesügysegéden a vállalkozást, mert pld. lehet, hogy eu-s adószámra is szüksége lesz az import beszerzés miatt. Lehet érdemes KATA-sként, bár itt nincsenek költség elszámolási lehetőségek. De eu-s beszerzésre A/60 nyomtatványt kell beküldeni a NAV-ba. Lehet, hogy érdemes csak a haszon után adózni, az azt jelenti, hogy bevétel-költségek=adóalap, vagy jövedelemként veszi ki, vagy osztalékként. Bővebben majd a könyvelője mondja el, esetleg számításokat is végez a választáshoz.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ