Értelmezés (Bértámogatással kapcsolatban)

Tisztelt Cím!

Bértámogatásban alkalmazok jelenleg 1 alkalmazottat, melyről a tárgyhót követő 12. napig elszámolót kell leadjak az illetékes foglalkoztatási osztály felé.

Az elszámoló mellé kérik, hogy a "jelenléti ív munkaadó által cégszerűen hitelesített másolatát" nyújtsam be. Ezt, hogy szükséges értelmezni? Úgy, hogy a jelenléti ív lelegyen bélyegzőzve és aláírva legyen, majd ez fénymásoljam le vagy fénymásoljam le a jelenléti ívet és a fénymásolatot bélyegzőzzem és írjam alá?

Távbbá másik kérdésem, hogy az aláíró jegyzék pénztárbizonylatnak minősűl-e a munkabér készpénzes átvételének igazolása számontjából?!

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelttel és Köszönettel: Hussy Dániel.

0 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt Hussy Dániel!
Fénymásolást követően kellene hitelesíteni. Az aláíró jegyzék nem minősül pénztárbizonylatnak. A munkabér átvételét igazolja ugyan, de a kifizetését ( annak dátumát) a kiállított pénztárbizonylattal igazolnám. Üdvözlettel, Willemszné Marika

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!
Van, ahol a munkabéreket egy aláíró íven veszik át a dolgozók, majd egy összegben vezetik ki az egészet a pénztárból. Ha Önöknél így van, akkor az aláíró ív és az ennek végösszegével egyező pénztárbizonylat együttesen igazolja a bér kifizetését.
A jelenléti ív eredetijén is legyen munkáltatói aláírás és a másolatot is aláírás, bélyegzővel lássák el.
A foglalkoztatási központok elég mereven értelmezik az elszámolásokat, lehet, hogy kapnak hiánypótlási felhívást, nem kell megijedni, hanem akkor azt is teljesítsék.
Üdvözlettel:
Varga Anikó
Millefolium Stratégia Kft.

0 pont pont pont

Kedves Dániel!

A hitelesítésnél a fénymásolaton rajta kell lennie, hogy "az eredetivel mindenben egyező hiteles másolat", alatta eredetiben a munkáltató által dátumozva, aláírva, lebélyegezve.
Ha a cég nem használ kiadási pénztárbizonylatot, akkor a legjobb egy eredeti munkavállaló által aláírt aláíró ív, amin rajta van a kifizetés dátuma és az, hogy a számfejtett munkabért átvette, illetve egy bérszámfejtő lap, amit a munkavállaló eredeti aláírásával igazol. Illetve egy hitelesített jelenléti ívet is le kell adni. Több támogatásunk volt már, ezt mindenhol elfogadták.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ