Mikor kaphatok leghamarabb jövedelem igazolást?

2017 februárja óta KATA-s vállalkozó vagyok, lakást szeretnék vásárolni (azonnal) és szükségem lenne a tavalyi jövedelem igazolásomra (2018). Azt az információt kaptam, hogy február vége előtt semmiképp se juthatok hozzá. Ez igaz?

(A jövedelmemet lekönyvelték már január elején)

1 pont pont pont

6 válasz

Kedves Ádám!
Jövedelemigazolást a NAV-tól lezárt adóévről kap. Jelenleg a 2017 év az utolsó lezárt adóéve.
A 2018 évi Kata bevallás/adatszolgáltatás határideje 02.25. Ezért mondták a február végi időpontot.
A bankok a hitelkérelmek elbírálásához nem szokták kikötni a jöv.igazolás évét, jelenleg jó kell hogy legyen a 2017 évi, mivel az áll rendkezésre.

Üdvözlettel, Kulcsár Erzsébet

0 pont pont pont

Kedves Erzsébet!

A sajnos a 2017-es jöv. igazolás biztos hogy nem elfogadható, mert nem teljes év (ezért csúszott 1 évet a lakásvásárlásom), épp ezért már január 4.-én lekönyveltettem a bevallásomat! Ettől függetlenül az csak február legvégén lehet majd lekérni? Azt hallottam hogy 1 hónap az átfutási idő, tehát lehet hogy február elején már igényelhetem?

Nagyon köszönöm a választ!
Ádám

0 pont pont pont

Kedves Székely Ádám!
Amennyiben már beadták, érdemes a NAV-nál érdeklődni. Az ügyfélszolgálat személyesen megmondja, utánanéz. Telefonon nem biztos, hogy jó, más a hozzáállás. Nem tartom lehetetlennek, hogy ha a bevallást a NAV is lekönyvelte, akkor kiadják.
üdvözlettel
Lengyel Krisztina

0 pont pont pont

Kedves Ádám!

A beadott 2018 évi bevallással más (lehet) a helyzet. Próbáljon elektronikusan kérni egyet, és a nyomtatvány megjegyzés rovatába beírhatja, hogy a '18 évi bevallást 01.04-én beadta, és miért sürgős.
Elektronikusan mostanában 2-3 munkanapon belül megérkezik.
Ha nem, akkor is kap valami értesítést a tárhelyére ügyintézővel, telefonszámal, és akkor már el tud indulni valahol.

Üdv, Kulcsár Erzsébet

1 pont pont pont

Kedves Ádám!

KATA-s vállalkozómnak délelőtt 11-kor kértük meg elektronikus úton, de személyes átvételre az igazolást. Már az nap délután 2-kor értesítették az ügyfélkapuján, hogy átveheti. Próbálkozzon ezzel. Osztom kollégám véleményét, hogy a megjegyzés rovatba írja be, hogy a 2018-as bevallást beadták.
Filus Jánosné

0 pont pont pont

Kedves Ádám.
Hasonló cipőben járok én is igazából csak kérdezni szeretnék hogy sikerült igazolást kapni a megadott időn belül? és ha igen akkor hogyan. köszönöm a válaszát.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ