Ügynöki jutalék

Tisztelt Válaszadók!

Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, hogy egy egyéni vállalkozó milyen ÖVTJ számot vegyen fel, ha főleg húsipari termékek ügynöki tevékenységét végzi, pontosabban nagykereskedők között közvetíti le az adás-vételt?

Köszönöm, előre is!

0 pont pont pont

5 válasz

Tisztelt Balázs!
461101 Mezőgazdasági termék ügynöki nagykereskedelme
Ebbe a tételbe tartozik:
- a mezőgazdasági nyersanyagok, élő állatok, virágok, dísznövények, textil nyersanyagok és félkész termékek ügynöki nagykereskedelme

Üdvözlettel
Felgyői Könyvelőiroda

1 pont pont pont

Tisztelt Felgyői Könyvelőiroda!

Esetleg abban tudna segíteni, hogy az alábbi ÖVTJ szám nem megfelelő erre a tevékenységre? Lényegében, ha csak közvetítői szerepet tölt be (ő nem vesz és nem ad el közvetlenül árut) az áru -vásárlásakor, -eladásakor, akkor ez nem lehet megfelelő?

749002 Közvetítési, ügynöki szolgáltatás.

Köszönettel, és Tisztelettel,
Balázs

0 pont pont pont

Tisztelt Balázs!
Az említett tevékenységet én nem ide sorolnám. Javaslom, hogy keresse fel a székhely szerint illetékes Kormányhivatalt és ott kérdezzen rá. Konkrétabban fognak tudni segíteni. Ők bővebb leírást látnak egy-egy ÖVTJ kódról.
Üdvözlettel
Felgyői Könyvelőiroda

0 pont pont pont

Kedves kérdező!
A 7490 főcíme Máshová nem sorolt egyéb műszaki, tudományos tevékenység, a húsáru ügynöki kereskedelem biztosan nem tartozik ide az alábontásnál sem.
Üdvözlettel:
Varga Anikó

0 pont pont pont

Kedves Anikó!

Köszönöm szépen a segítséget. Megkérdeztem a Kormányhivatalt azt a tájékoztatást adták, hogy a 749002 sz. tevékenységbe sorolnák be ezt a tevékenységet.

Üdvözlettel,
Balázs

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ