Foglaló számlázása

Tisztelt Cím!

Adószámos magánszemélyként, tételes átalányadózással, adom ki nyaranta a nyaralómat, 90 napot meg nem haladó időtartamra.
Kérdésem, hogy a vendégek által, banki átutalással, bankszámlámra küldött foglalókat kell-e számlázni, és mínuszolva ezen összeggel a végszámlát, vagy elegendő a vendég érkezésekor készpénzes számlát kiállítani a teljes foglalási összegről?
A készpénzes végszámlát a vevő érkezéskor, vagy távozáskor kell kiállítani?

köszönöm válaszukat.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Tamara!
A foglaló előlegnek számít az ön esetében, mert a szolgáltatás árába beszámítható. Elvileg emiatt számla kiállítására lenne kötelezett a foglaló bankszámlára beérkezésének napján. Azonban nem kell a foglalóról a számlát kiállítani, ha Ön magánszemélynek adja bérbe az ingatlant, foglaló összege nem éri el a 900000,- Ft-ot és a számla kiállításához a szolgáltatás igénybe vevője kifejezetten nem ragaszkodik.
A szolgáltatásról a "végszámlát" az igénybevétel időszaka alatt bármikor, de legkésőbb az utolsó napon ki kell állítani, feltüntetve rajta az időtartamot, amikor az ingatlan bérbe volt adva, valamint a "pénzügyi teljesítést nem igényel" kitételt.
Üdvözlettel:
Szilágyi Mária Ildikó

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ