Egyéni vállalkozóként igénybe vehetem a 100%-os bértámogatási lehetőséget?

A kérdésem az lenne, hogy lehetséges e egyéni vállalkozóként igénybe venni a 100%-os bértámogatási lehetőséget? A vállalkozás 2018.11.20-án lett bejegyezve. Aktuális lenne számomra, hogy egy fiatalt (20 éves) foglalkoztassak, de fontos lenne tudnom, hogy megoldható-e bértámogatással. Nem KATA/kisadozó vagyok, bevétel után adózom.
Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt László!

A bértámogatást folyósítója határozza meg milyen gazdálkodási forma veheti igénybe. Gondolom a Kormányhivatalok Foglalkoztatási Osztályának bértámogatását szeretné igénybe venni. Azt viszont, hogy Ön egyéni vállalkozóként jogosult-e illetve a leendő alkalmazott után lehet-e ilyet igénybe venni, a foglalkoztatni kívánt dolgozó lakcíme szerinti illetékes Osztállyal kell leegyeztetnie.
Az Ön által választott adózási mód sem befolyásolja ezt.
Az számít, hogy a dolgozóra valaki már vette 2 éven belül igénybe ilyen támogatást, illetve hogy az Ön által foglalkoztatottak átlagos statisztikai létszámához képest munkahelybővítés, létszámnövelés legyen.
Üdvözlettel
Felgyői Könyvelőiroda

0 pont pont pont

Kedves László!
A vállalkozási forma nem számít a támogatás igénybe vételénél. A Kormányhivatalnál adnak arról tájékoztatást, hogy a konkrét esetben adnak-e és milyen feltételekkel támogatást. Ha Önnek is és a foglalkoztatandónak is megfelel, akkor szerződést kell kötni a Kormányhivatal megfelelő foglalkoztatási szervével. Havi adatszolgáltatási kötelezettsége keletkezik a megállapodás létrejöttével.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ