Horgolás

Sziasztok!

Édesanyám rokkantosítva van, nem dolgozik, viszont nagyon szépeket tud horgolni. Gondoltuk, el lehetne adni ezeket az interneten (csomagküldő internetes kiskereskedelem). Ő adószámos magánszemélyként értékesítheti a termékeit? Ha igen, akkor előre is horgolhat, megrendelés nélkül vagy csak megrendelésre készíthet horgolt termékeket? A csomagküldő internetes kiskereskedelem mellett szükség van más egyéb ÖVTJ-re vagy bármilyen bejelentésre? Az üzletszerűség mikor állhat fenn, mikortól nem végezheti adószámos magánszemélyként a tevékenységet, mikortól kell egyéni vállalkozást alapítania? Ez az egyik lehetséges opció, hogy ő adószámos magánszemély lesz, a másik verzió, hogy egyéni vállalkozó. Ez utóbbi a csekély, várt, havi pár ezer forint miatt kizárva. A következő opció, hogy én egyéni vállalkozóként bejelentem, foglalkoztatom őt, a termékek így az én tulajdonomba kerülnek és én értékesítem őket, megbízási szerződéssel foglalkoztatnám havi pár ezer forinttal bejelentve. A másik lehetőség, hogy felvásárlom tőle az elkészült termékeket, mint magánszemélytől vagy mint adószámos magánszemélytől és némi haszonnal én értékesítem azokat? Van esetleg más út is? Azt figyelembe véve, hogy a törvények szerint szeretnénk eljárni és semmiképp sem szeretnénk, hogy megvonják tőle azt amit a rokkantság miatt kap, hogyan járjunk el, ha csak havi pár ezer forint plusz bevételt szeretne tisztességesen?

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!
Ha ez a horgolás megvalósít valamilyen művészeti tevékenységet, pl. édesanyja maga tervezte minták alapján saját maga készíti a termékeket, akkor adószámos magánszemélyként végezhető a tevékenység. Szerintem ez lenne a legegyszerűbb.
A részletekkel keressen meg, szívesen segítek, könyvelek ilyet.
Üdvözlettel:
Varga Anikó

2 pont pont pont

Kedves Anikó!

Hasonló cipőben járok, mint Dániel. Hogyan tudnám felvenni önnel a kapcsolatot?

Névre kattintva sajnos nem jelenik meg semmilyen elérhetőség, csak az ön által megválaszolt kérdések listája.

Köszönöm előre is,
üdvözlettel,

0 pont pont pont

Kedves Érdeklődők!

Talán a legolcsóbb megoldás, ha Ön az édesanyját egyszerűsített munkavállalói munkaviszonyba jelenti be, így napi 1.000 Ft a közteher, és napi max. 8.919 Ft bért is ki lehet fizetni adómentesen, amit az Édesanyjának be sem kell vallania. Én nem bonyolítanám azzal, hogy Ő kérjen adószámot.
Üdvözlettel: Filus Jánosné 30/4206734

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ