Hirdetés

Sziasztok!

Ha valaki fizet nekem a hirdetéseinek kezeléséért, akkor amit Facebook hirdetésekre költene, azt nekem kell, hogy kifizesse vagy a Facebook-nak? Mi van abban az esetben, ha nekem fizeti ki és én továbbítom a pénzét a Facebook-nak és mi van akkor ha ő fizet a hirdetésekért a Facebook-nak, engem kihagyva a tranzakcióból? Kisadózó, alanyi adómentes egyéni vállalkozó vagyok.

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
Kifizethetni Önnek is, ez már közvetített szolgáltatásnak minősül és végső soron a facebboknál landol az összeg, tehát a fordított áfa szabályai szerinti áfa-bevallás, közösségi adószám és összesítő "jogszerűen" nem úszható meg. Tudom, hogy ez bonyolult, senki se szereti még mi se, már csak abból kifolyólag se, mert felesleges adminisztratív terhelés. Belföldre alanyi adómentes státuszában megmarad, a fordított áfa a külföldi számlázást érinti csak. Én az Ön helyében nem problémáznék ezen ennyit, hanem szakember közreműködését kérném, vagy egyszerűen magyar felületen hirdetnék a fecebookot és a Google-t kihagynám ebből.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ