Alanyi adómentesség

Tisztelt Könyvelők! Arra lennék kíváncsi, hogy ki veheti igénybe az alanyi adómentességet? Milyen tevékenység után lehet választani?

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves Julianna!

Itt inkább a "NEM"-re lehetne felelni, de az azt hiszem nem érdekli Önt.

Kérem, hogy pontosan kérdezzen. Általánosságra javaslom a NAV oldalán az Információs füzeteket.

0 pont pont pont

Mi lesz az Ön tevékenysége?

0 pont pont pont

Ezt az "alanyi adómentes" lehetőséget egy másik kérdésében már ragozzuk egy ideje.

0 pont pont pont

Az alanyi adómentesség az ÁFA-ra vonatkozik. Bármelyik vállalkozás igénybe veheti, amelyiknek éves bevétele nem éri el a 6 millió Ft-ot, és közben kezdő esetében, ennek arányos részét.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Alanyi adómentességet a kicsik ( 6 M Ft alatti éves bevétel alatt) választhatják. Indulásnál ezt meg kell saccolni és ezt kell bejelölni az űrlapon..
Ha rosszul tervez és túllépi át kell térni az általános rendre. Az áttérésre külön szabályok vonatkoznak. Ezt a módot lehet választani független a tevékenység végzésétől és a gazdálkodásuk formájától. (Társaság vagy egyéni vállalkozás). Azoknak érdemes akik nem áfás partnerek (magánszemélyek , bankok, egészségügyi , oktatási intézmények) részére adnak el termékeket vagy végeznek részükre szolgáltatást.

0 pont pont pont

Az alanyi adómentesség értékhatára 6 millió forint éves szinten. Amennyiben év közben váltja ki tevékenységét, illetve alapít céget, akkor az év hátralévő idő szerint időarányosan érvényes a 6 milliós értékhatár.

Vannak speciális tevékenységi körök amelyek a tárgyi adómentes körbe tartoznak, ha ilyen tevékenységet végez, akkor ott nincs összeghatár. Ezen tevékenységi köröket az áfatörvény pontosan meghatározza.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ