Egyéni vállalkozás

Adott egy magyarországi lakcímmel rendelkező, külföldi (EGT) állampolgár. Egyéni vállalkozást szeretne indítani, KATA adózással, főállású vállalkozóként.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy lehet e Neki itthon ügyfélkaput csináltatni?
Ha külföldön biztosítva van, akkor A1-es igazolással nem kell itthon járulékot fizetnie, de a vállalkozás jövedelmét itthon kell leadózni. Ilyenkor, hogy jelölöm ezt a webes ügysegéden?
Ha nincs külföldön biztosítva, akkor hogy tud magyar tajszámot és adóazonosítót kérni?
Köszönöm a segítséget, Ági

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Ágnes!
TAJ számot a Kormányhivatalban, adóazonosítót a NAV-nál tud kérni. Ha már van adóazonosítója, akkor ügyfélkaput is tud kérni a Kormányhivatalnál, vagy a NAV-nál. Ha külföldön biztosított, akkor nem főállású egyéni vállalkozó lesz, tehát be lehet jelölni a "Heti 36 órát elérő munkaviszony mellett" státuszt.
Ha nincs külföldön biztosítva, akkor minden ugyanez, kivéve, hogy akkor főállású egyéni vállalkozónak minősül, és az egyéni vállalkozókra érvényes szabályok alapján kell fizetni a járulékokat (vagy a katát) Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Köszönöm.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ