Egyéni vállalkozás külföldi lakcímmel?

Kedves Szakértők!

Magyar állampolgárként, de külföldi lakóhellyel tudok-e KATA-s egyéni vállalkozást indítani Magyarországon?

Köszönöm!

András

0 pont pont pont

11 válasz

Kedves András!
Tud vállalkozást indítani külföldi lakcímmel Magyarországon. A vállalkozás székhelyének kell belföldi címnek lennie. Nem kötelező, hogy az ingatlan a tulajdonában álljon, lehet bérleti szerződéssel is birtokolni.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Köszönöm szépen!

0 pont pont pont

Nagyon szívesen!

0 pont pont pont

Üdv!
Újabb kérdés.
Kell-e magyar bankszámla, vagy jó a külföldi is?

Köszönöm!

0 pont pont pont

Kedves András!

Ha nem áfás, hanem alanyi mentes vállalkozó, akkor egyéni vállalkozóként nem köteles vállalkozói bankszámlát nyitni. A vállalkozásához befolyó bevételekhez és kiadásaihoz is használhatja a magán bankszámláját. Ilyenkor viszont a könyveléshez a könyvelőnek át kell adnia a bankszámlakivonatot, mert abból derül ki, hogy egy számla ellenértéke mikor érkezett meg, illetve mikor fizette ki.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

2 pont pont pont

Tehát bármilyen EU-s bankszámlára utaltathatok a megrendelővel?

Köszönöm!

0 pont pont pont

Igen. Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Kedves Szakértők!

Érdeklődnék, hogy volt-e valamilyen változás ezzel kapcsolatban a kérdés óta (2018): magyar állampolgárként, de külföldi tartózkodással/lakóhellyel és külföldi főállás mellett lehetséges-e KATÁ-s egyéni vállalkozást indítani Magyarországon? A befolyó bevételek EU-s bankszámlára történő utaltatásával.

Köszönettel,
Dávid

0 pont pont pont

Kedves Dávid,

Lehet! Feltétel, hogy magyarországi székhellyel kell rendelkeznie, valamint legyen TAJ száma.
A székhely lehet saját tulajdon, bérlemény vagy a székhelyszolgáltató.
A bevételek mehetnek EU-s bankszámlára, ami fontos ha áfa alany lesz egyéni vállakozóként, akkor vállalkozói számlát köteles nyitni és csak a vállalkozással kapcsolatos pénzmozgások mehetnek a számlán.

Üdv:
Jankovics Hajnalka

1 pont pont pont

Kedves Szakértők!

az előző kérdező kérdését kicsit kiegészítve érdekelne információ a KATA vállakozási indítás külföldi lakhelyről témában.
Előző válaszukban szerepelt, hogy TAJ számnak kell lennie. Ha Németországban vagyok biztosított (nincs munkahelyem, hanem feleségem által vagyok családilag biztosítva), ebben az esetben tudok-e KATA-s lenni és létezik-e olyan, hogy TB fizetés nélküli Katás vállakozás? Hiszen egy helyen lehetek csak TB-s.

Előre is köszönöm szépen a válaszukat.

üdvözlettel:
Hafner Dániel

0 pont pont pont

Kedves Szakértők!

Magyar állampolgárként, de külföldi lakóhellyel tudok-e KATA-s egyéni vállalkozást indítani , vagy folytatni Magyarországon?

Magyarán , ha kiköltözöm külföldre, de időszakosan (!) visszajárok Magyarországon magánszemélyeknek(!) szolgáltatni, akkor tovább működhetnek Katas egyéni vállalkozóként?

Oktatás, tanfolyamokat szervezek és tartok magánszemélyeknek.

Köszönöm!

Gábor

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ