KATA havi maximum jövedelem + NAV jövedelemigazolás

Tisztelt Könyvelők!

Főállású KATA-s egyéni vállalkozóként dolgozom 2017. július óta (alanyi adómentesként). A 2018-as évben minden hónapban aktív volt a válallkozásom, folyamatosan számláztam kb. havi 200 és 270 ezer Ft közötti összegeket több cégnek. A kérdésem az lenne, hogy december hónapban az eddig kiszámlázott 259.000 Ft felett még maximum mekkora összeget számlázhatok ki?
A nagyobb összeg egy év elejére tervezett hitelfelvétel miatt kell valószínűleg, hogy az éves nettó bevételt még növelje.

Továbbá a NAV jövedelemigazolásról lenne kérdésem. A 2018-as évről mikor kérhetek legkorábban jövedelemigazolást az adóhivataltól?

Segítségüket előre köszönöm!

Ágnes

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Ágnes!
A kata bevételi határa évi 12 millió forint, de a 8 millió felett már áfa köteles, tehát nem érdemes 8 millió fölé menni. Ha a 8 millió forintból kivonja az eddigi bevételeit, akkor annyi lehet a decemberi bevétel. Fontos arra is figyelni, hogy mivel egyéni vállalkozó, azok a bevételek számítanak, amiket meg is kapott 2018-ban, vagy bankszámlára, vagy készpénzben, vagyis ha 2017-es számlát 2018-ban fizetnek ki, az 2018-as jövedelem. Tehát nem a számla kiállításának időpontja számít.
A NAV arról tud igazolást adni, amiről tudomása van, tehát ha a bevallásokat beadták 2018-ra, utána néhány nappal már kérhető a 2018-as igazolás. A bevallásokat már akár január 2-án be lehet adni.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

1 pont pont pont
  • +1  Nagyon köszönöm a gyors és pontos választ!
    2018.12.13. Gy. Ágnes

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ