Osztalékról való lemondás

2014 évi beszámolókor jóváhagyott osztalék elévül, illetve a tulajdonos mégsem akarja felvenni. Mi a teendő ilyenkor. Milyen szankciókkal járhat?

0 pont pont pont

2 válasz

T. Kérdező!
Az elengedett osztalékot a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Szt.) a kft-nek egyéb bevételként el kell számolni. Ugyanakkor a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao) arról rendelkezik, hogy az elengedett osztalék levonható az adózás előtti eredményből. Az osztalékra vonatkozó követelés elengedés mentes az ajándékozási illeték alól, függetlenül az elengedő személyétől.

0 pont pont pont

Kérdezni szeretnék! Egyszerűsített végelszámolás esetén, a már elévült időszakok eredménytartalékát nem tudjuk kivenni, a könyvekben ott van. Szeretnénk lemondani róla, hogy kell? lehet ezt megoldani? Tudja valaki? Olvastam, hogy lehetséges, mert folyamatosan tönkrement a cég, nincs pénze az adók megfizetésére, SZJA és Szoc.hó ......Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni?

Ez a válasz....

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ