Váltás 50-ről 25 ezerre katásként

Szép napot kívánok, az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok kata 50-ről kata 25-re váltani? Válaszát előre is köszönöm!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Mesterné Ötvös Erika!
Addig főállású KATA-s, míg valahol alkalmazottként (munkavállalóként) nincs bejelentve legalább heti 36 órára. Ha valahol létesít legalább heti 36 órás munkaviszonyt, akkor a következő hónaptól már nem főállású, így csak havi 25.000 Ft-ot kell fizetnie.

Filus Jánosné

1 pont pont pont

Köszönöm a gyors választ! Igen, azt tudtam, hogy csak főállás mellett lehetek kata 25-ös, de hová és kinek kell ezt jelentenem? Ügyfélkapunk keresztül önállóan vagy személyesen valahol?

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

Webes ügysegéd, vagy okmányiroda/kormányablak + NAV felé változásbejelentés.

Mivel ez is egy szakma (és nem is olyan egyszerű, mint ahogy gyakran az ügyfelek hiszik), jobban jár ha konzultál egy kollégával.

Üdvözlettel, Kulcsár Erzsébet

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Ebben az évben a 18T101E nyomtatványon kell átjelentenie magát főállású kisadózóból mellékállású kisadózói státuszba. Ez akkor teheti meg, ha legalább heti 36 órás munkaviszonnyal rendelkezik. Abban a hónapban, amelynek az első napján még nem állt főállású munkaviszonyban, arra a hónapra meg kell fizetni az 50.000 Ft.-ot. Adott hónap végéig kell beküldeni a változásbejelentés és következő hónap első napjával lép hatályba. Jelölni kell!
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ