Adózás visszamenőleg?

Szeretném kérdezni, hogy egy év külföldi munkaviszony nem lett leadózva, a papírok hiánya miatt. Azok meglettek, most lehet utólagosan leadózni és mennyi, vagy van-e rá büntetés?

0 pont pont pont

4 válasz

Bevallást utólag is be lehet adni. Kérdés honnan származik a külföldi jövedelem? Uniós tagországból vagy egyéb külföldi államból? Az adott naptári évben volt-e hazai jövedelem is? Magánszemély esetén ritka a bírság, pláne, ha nem is keletkezik adófizetési kötelezettség, mert az egyezmény értelmében külföldön megfizetésre került.

0 pont pont pont

köszönöm a válaszát. A fizetés Japánból származik, ott volt a munkahely. Ez nehézséget okoz? Abban az évben még volt egy hónap január hó, itthoni munka az le lett adózva. tulajdonképpen egy jan 29 -től november 11- ig tartó időszakról van szó. Kint levonták a 17 százalékos adót, de nekem azt mondták néhányan ,hogy itthon rá kell fizetni, mert itthon magasabb az adó, ez igaz?

0 pont pont pont

Bevallást mindenképpen kell róla adni, ha elévülési időn belül van. Ha idei a jövedelem, akkor jövő év május 20-ig, bár negyedéves előlegeket esetleg kellett volna fizetni. Az ország nem okoz nehézséget, van államközi egyezménye Magyarországgal, ami rendezi az adóztatás kérdéseit. Mivel több olyan részlet van a külföldi jövedelmeknél, amit az iratok alapján kell tisztázni, javaslom keressen meg egy adótanácsadót vagy adószakértőt a bevallás elkészítésére.
Ha korábbi évről van szó, akkor valóban felmerül az önellenőrzési és késedelmi pótlék is.

0 pont pont pont

köszönöm a válaszát!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ