Kötelező pénztárgép használatának kiváltása

A kötelező pénztárgép használatának kiváltása történhet készpénzfizetési számlával? A számláknak a PTGSZLAA nyomtatványon a Nav felé való jelentésén kívül van még teendő?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Mária!
PTGSZLAH a nyomtatvány neve. Ezt kell minden hónap 15. napjáig beküldeni. A pénztárgép kiváltásával kapcsolatosan nincs további teendője.
Azért megjegyezném, hogy tájékoztassa a vevőket előre, hogy névre szóló számlát állít ki. A munka megkezdését megelőzően kérje el a nevüket és a címüket. Aki nem adja meg, azt nem tudja kiszolgálni. Egy próbavásárlás esetén ez buktató lehet. Ugyanis a vevő nem kötelezhető ezen adatainak megadására. Hiánya esetén viszont nem tud számlát kiállítani. Nyugtát viszont nem tud adni, mert nincs pénztárgépe. (Ördögi kör.)
Más oldalról a kérdését megközelítve. További teendője, hogy a bevételeiről és kiadásairól adóbevallást készítsen, legyen az áfabevallás, szja bevallás, kata bevallás vagy tao bevallás, stb.
Tisztelettel
Felgyői Könyvelőiroda

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ